July 29, 2013

did you realize?

when I went to mosque to take tarawih pray, the ustadz told us about the reason why we're really hard to wake up to take a pray in the morning. did you realize that when we didn't wake up in the morning to take a pray, it means that the jinn tie us tightly in 3 layers. so that, to avoid the jinn tie us tightly, before we sleep, try to read :

  • Surah Ayat al Kursi
  • Surah Al-Ikhlas
  • Surah Al-Falaq
  • Surah An-Nas
the ustadz said that those surah can help us to wake up in the morning and the jinn doesn't tie us tightly. and . . . . . to make the jinn disappear from us, you need to :
  • wake up for pray in the morning (remember because of Allah SWT)
  • take wudu
  • the last is take a pray


hope it can help you, guys *who hard to take a pray in the morning.
this method also can be applied to take an early pray like Tahajud, Istikharah, etc.
fighting!

--------------------------------------------------------------------------------------------

malem ini, ketika saya pergi ke mushola untuk melaksanakan sholat tarawih, pada saat kultum, pak ustadz memberitahu kita alasan mengapa kita sulit untuk bangun pagi untuk melaksanakan sholat subuh. apakah kamu menyadarinya bahwa ketika kita tidak bangun di pagi hari untuk sholat subuh, tandanya jin sedang menglilit tubuh kita dengan kuat dalam 3 lapis. maka dari  itu, untuk menghindari jin menglilit tubuh kita dengan kuat, sebelum tidur, sebaiknya membaca :
  • Ayat Kursi
  • Surat Al-Ikhlas
  • Surat Al-Falaq
  • Surat An-Nas
  • p.s: biasanya sih aku juga suka baca do'a agar kita ngga diganggu sama yang ngga keliatan itu (berhubung aku suka kena ganggu) dan pastinya do'a sebelum tiduuur!!
pak ustadz bilang kalau surat-surat itu dapat menolong kita untuk bisa bangun pagi dan jin tidak menglilit kita dengan kuatnya. dan . . . . . . untuk membuat jin hilang/ pergi dari kita, yang harus kalian lakukan :
  • bangun untuk sholat subuh (karena ingat kepada Allah SWT)
  • ambil wudhu
  • yang terakhir adalah sholat subuh

saya harap ini bisa sedikit membantu kalian, teman-teman *bagi yang susah untuk sholat subuh
semangaaat!


tetap semangat untuk 10hari terakhir bulan Ramadhan ini, yaaaa!
ayo, berlomba-lomba mengumpulkan amal kita di bulan yang penuh dengan berkah.
jangan lupa, tadarusnya juga dilanjutin setelah bulan Ramandhan usai.

the loneliness

mmm . . .
sebenernya, udah males banget untuk nulis di Blog sendiri.
kenapa? ya karena para spammer itu. gua ngga mau akibat mereka, blog gua jadi mempunyai citra yang buruk. padahal, pada kenyataannya gua ngga pernah nulis yang aneh-aneh kok, kecuali tentang aktivitas atau kegiatan yang gua lakukan. ngga lebih dari itu. tapi kenapa, para spammer malah 'hilir-mudik' kesana-kemari mencari celah untuk bisa membius blog gua *secara tidak langsung.

English ver. :
mmm . . .
why? ya because of those spammers. I don't want that because of them, my blog got a bad impressions. the fact is I never ever wrote any 'suspicious' things, besides about my activities or events that I did. no other than that. But why, the spammers 'back and forth' here and there to find a gap to be able to anesthetize my blog *indirectly.

collage holidays is really bored.
I can't take it anymore. I need my collage days back! Somehow, I don't really like holidays.
holidays means 0. because I really didn't do anything at home. just googling, facebook(-ing?), and playing games. I don't like those things. I hoped and wished that my holiday will be O.K. and changed into an unforgettable collage holidays eveeeeer!

several days ago, my mom celebrate her birthday.
happy birthday mom. don't be angry, I like to say that if you realized, your age has been reduced year by year. keep getting closer to Allah SWT, don't let anything breaks your defenses *especially your faith.
your beautiful daughter 




have a nice day!
happy fasting month and don't let your temper makes your fasting invalid.
thanks for visiting my Blog~

July 26, 2013

hey, you! spammer!

for : the annoying spammer

tolong ya, para spammer!
ngga usah suka nge-spam link deh di blog ini! ngga banget tau ngga sih! Sok-sok naik-in angka pageviewers-nya, yang pada kenyataannya yang berkunjung cuma sedikit. Ih. Ih. please let me stay on my line peacefully. don't disturb me anymore, spammer. and I really don't like it. get lost!

July 21, 2013

happy fasting

wiiiii . . . .
it has been 2 weeks that I didn't post anything inside this Blog. It has its own reason, loh! It's because I'm afraid that the spammers will 'hit' my blog again for spamming. It's extremely disturbs me on my daily posting. Well, well, well, today is the 12th day for fasting month! Alhamdulillah~ Subhanallah banget yaa, udah masuk hari ke-12 puasanyaaaa. Semoga diberikan kekuatan dan rezeki disetiap kegiatan yang kita lakukan di Bulan yang penuh berkah ini (Amin Ya Rabbalallamin).

sebenernya, hari ini pengen banget posting tentang . . . sedikit gambar yang sudah saya gambar selama bulan Juli ini. tapi . . . bad mood abis, lah. karenaaaa . . .,ayah. ayah itu, kalau udah marah, serem. jadi bisa bikin suasana yang tadinya tenang, jadi hening. Ayah kalau marah juga ada sebabnya, diantaranya :

  • Kalau misalnya ayah lagi ngerjain sesuatu dan ada aja hal yang bikin ayah gua jadi males lagi ngerjain pekerjaan yang tadinya ayah sempat kerjakan (e.g. marah sama kakak gua yang dimana dia marah sama ayah karena 'sesuatu' yang sedang dia kerjakan belum ter-save dengan benar). Hellow~ it is a simple matter, bro! don't make it looks like a big problem. just do it again, even we'll feel a bit annoyed.
  • Ketika ayah lagi beres-beres rumah. Itu hawanyaa . . .serem banget. Mungkin kalau di film kartun atau anime, aura ayah udah berubah jadi api kali, ya?! Horror banget deh. jadi, baik gua atau kakak gua, kita lebih memilih untuk berdiam diri dikamar, supaya ngga kena marah ayah.
gua akui, bahwa hubungan antara ayah-anak dirumah gua itu . . . kurang terjalin dengan baik. entah sejak kapan, anak-anak ayah jadi kurang deket sama ayah. padahal, waktu gua SMP, gua masih deket loh sama ayah. . . *entahlah.


untuk menutup perbincangan kita yang singkat ini, I'd like to say :
happy fasting for every moslems in the world, hope that you'll be a better person in this blessed month which come only once a year, and happy fastiiiiiiiiiing month (perhaps days? -hehehe *joking)



have a nice sunday!
and thanks for visiting my Blog

July 06, 2013

what a short holiday (!?)

uaaa . . . .
lot of spammers had been doing 'those kind of short things' to me for this time.
thanks for your spams, huh!? -ngga ada kerjaan lain apa selain spamming?

Last week, I went to Yogyakarta to visit my Grandpa's brothers and sister.
It's kind of short holiday for me as well, because the holiday just been started a week ago. hehehe. In Yogyakarta, I . . . . didn't spend my time to visit many places, because of the times that given by Allah to me is short and . . . in Yogyakarta, there's no relatives that used to be the same age to me. So . . .it's kind of bored and also feeling alone.

The first day in Yogyakarta, I stayed at *Mbah Japar's house (Mbah is Javanese language that refers to Grandpa/ Grandma). He's my grandpa's little brother. We stayed in there for 3 days 2 nights. And for the last day, we stayed in Mbah Supri's house. She's my grandpa's little daughter. In Mbah Japar's house, actually the environment has a beautiful scenery ever! We can see the sun rises and the sun sets. hmm . . . they house wasn't near a beach, but near to the mountain and the International Adi Sutjipto Airport. You also can see the plane clearer than before and how huge it was. Unfortunately, I missed that time. Ngga sempet ngambil gambar sun rise sama sun set-nyaaaaa. Padahal, bagus banget loh pemandangannya. Love~ love~ laaah.

Last day in Yogyakarta is used for . .

It is near from Malioboro Market



my grandfather with his little sister

a bicycle which parked near the gate of Pesanggrahan Taman Sari -Yogyakarta, Indonesia

Inside the Pesanggrahan Taman Sari building

There was an event that held when I visited Yogyakarta. This event located right in the way before we want to reach the Pesanggrahan Taman Sari (after browsing in the internet, I found that the event called FKY 25 constant for Festival Kesenian Yogyakarta 25)




have a nice day and thanks for visiting my Blog!
happy holiday!
happy fasting months!